четвртак, 12. јануар 2012.

10 месеци Покрета Двери: шта смо све урадили

Погледајте зашто су Двери најпрећуткиванија политичка опција у Србији

 

 Политички покрет породичних људи


Двери - Покрет за живот Србије, нова политичка снага на друштвеној сцени, у првој половини године 2011. представиле су предлог Новог народног договора у преко 60 градова и крајева Србије пред више десетина хиљада посетилаца, као и на више од 50 различитих медија, док су велики београдски медији углавном остали затворени. Отворено је 40 канцеларија Покрета широм Србије.

У истом временском периоду:


-у више наврата посетили смо и Хиландар, Косово и Метохију, Црну Гору, Републику Српску, Крајину, европске земље, Америку, Канаду и Аустралију,
-потписали повељу о сарадњи седам најактивнијих српских патриотских организација у региону,
-изашао је нови број часописа ДВЕРИ СРПСКЕ,
-постављена је нова интернет презентација,
-покренут политички стрип, радио емисија и видеоканал, -урађено више промотивних видеоспотова, химна ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ и три нова промотивна документарна филма: о 12 година Двери, пола године Политичког покрета и познатим личностима које су подржале Двери,
-отштампани и дистрибуирани широм Србије бројни плакати, леци, брошуре и билтени новог политичког покрета,
-урађено више десетина билборда,
-оранизоване социјално-хуманитарних акција и београдске манифестације
,
-организована посебна кампања у северној Србији и
-одржано седам стручних округлих столова
на Машинском факултету у Београду, уз помоћ чијих учесника се дошло до конкретног Изборног програма.

О Видовдану нашем политичком покрету у стварању широког народног фронта за следеће изборе прудружило се седам организација, а од новембра и бројне јавне личности, истакнути интелектуалци и доказани стручњаци.

Цензура је пробијена, Србија је чула за нову политичку понуду, нови политички покрет је рођен.

2012. биће година политичког и изборног земљотреса



КОнференција ДвериКако је све почело:



Све је почело на ванредној конференцији за медије 10. фебруара у Београду, када су политичку перспективу Двери и излазак на следеће изборе у форми независне изборне листе објавили водећи представници Двери: Бранимир Нешић, Владан Глишић, Радован Тврдишић и Бошко Обрадовић.

Одмах затим јавност је упозната са првим програмским смерницама Двери-Покрета за живот Србије које су дате у виду предлога Новог народног договора.

Овај документ понудио је начела за нову српску политику, која су Двери желеле да провере у народу, интелектуалној и стручној јавности, и тако смо дошли до конкретних програмских мера у свим друштвеним областима, од којих су већ објављени: Економски манифест и Породична политика. 

Нема коментара:

Постави коментар